ProjectVerdant Brewery
ProductCrittall Corporate W20
ArchitectZelah Studio
ContractorJ J Jones & Sons (St Austell) Ltd

A Cornish brewery has moved into renovated premises that give visitors a whole new experience of watching the creation of their favourite beers with Crittall Windows playing a crucial role in the new concept.

Verdant Brewery took over a rundown warehouse on a Penryn industrial estate and, in addition to installing the brewing vats, created 400 sq. metres for staff offices and a space

 

for public use, dubbed the Taproom.

The new interior was created around a steel-framed installation with Crittall Corporate W20 windows providing a light and contemporary area where visitors can have a beer and something to eat while enjoying views through to the working brewery, a paramount consideration of the client.

In addition, The Taproom provides a mezzanine balcony overlooking an area that can also be used for entertainment from a DJ or with live music.  The design was produced by locally-based architects Zelah Studio.

Said architect James Collins; “We used the W20 system as it allowed great flexibility and a quality industrial look that the client wanted.  Large expanses of the glazing allowed us to create views of the brewery from all spaces.”


Share This Page:
Back To Case Studies

From The Same Category

Crittall engineering enhances Uni’s engineering campus

13th September 2021

Drake’s, London

23rd September 2018

Corpus Christi College

23rd September 2018

Leamouth Project Marketing Suite

23rd August 2018

Appleby Lodge

28th July 2020

100 Queen Street, Glasgow

15th October 2018

Hartlepool Offices

13th November 2019

Luxury Shoreditch Residential Development

31st March 2021