ProjectBentley House
ProductW20 & MW40 windows, Innervision internal screens, Cold form doors
ArchitectMAP Architects
ContractorRooff Ltd

A former north London paints warehouse has been transformed into a mixed development of apartments and commercial premises with Crittall windows, doors and screens featuring throughout the project.

Bentley House in Dalston in the borough of Hackney dates from the 1950s when it was occupied by Leyland Paints. The building now houses 18 apartments on the first, second

and third floors including a new roof-top extension with private terraces providing views over the London skyline.

Mezzanine levels within the ground floor plus a rear extension create more than 900 square metres of flexible workspace and a retail unit.

Work on the building, which is situated within the De Beauvoir conservation area, had to satisfy the requirements of the local planning authority that insisted that any amendments to the exterior elevations should be handled sensitively. MAP Architects specified Crittall to retain the industrial character of the building and its distinctive, black framed fenestration. Both W20 and MW40 windows were installed together with Janson ECO 60 CF doors. Internal spaces were divided using Innervision screens.

Glazing varied from 16mm to 35mm and included solar control, acoustic solar control, clear sandblast and opaque depending on requirements.


Share This Page:
Back To Case Studies

From The Same Category

Coleraine Library

31st July 2019

116 Marylebone Lane

23rd September 2018

95 Gresham Street

23rd September 2018

Redfern Office Building

1st June 2020

Leamouth Project Marketing Suite

23rd August 2018

A study in harmonious design – Yale Bass Library is clear Crittall Prize Winner

12th November 2014

Drake’s, London

23rd September 2018

Appleby Lodge

28th July 2020