Central London Offices

ProjectBrock House Offices
ProductCrittall Corporate W20
ArchitectSmith C-H Architects, London
DateSeptember 2020
ContractorARJ Construction, Stevenage

A former concert hall on a site once considered for the BBC HQ has been transformed into high-end office use with Crittall Windows supplying much of the fenestration.

Brock  House was originally constructed as The Philharmonic Hall and occupies a complete block bounded by Great Portland, Langham, Gildea and Hallam Streets in Westminster.

Built in 1908, the Philharmonic Hall first houses a series of promenade concerts before becoming a cinema showing travel films.  It was used during WWII as the home of the BBC Radio drama department, then a mechanical workshop and finally offices, before being vacated by the Corporation in 2018.  It was then acquired by The Office Group for a complete internal and external transformation over the 28,000sq ft of space.

Windows and the first, second, third and fourth floors were installed using Crittall W20 section steel frames, polyester powder coat finished in RAL 9911 Crittall White.  The frames are glazed with 16mm insulating glass units featuring solar control glass to the outer pane.  Black framed ground floor windows were also supplied by Crittall.

The site is one of the very few central London office locations on an island site which allows natural light to penetrate from every elevation – a fact that is enhanced by the slender steel frames of the Crittall Windows.

Brock Img 2225

 


Share This Page:
Back To Case Studies

From The Same Category

A study in harmonious design – Yale Bass Library is clear Crittall Prize Winner

12th November 2014

The Gate, Newcastle

30th April 2019

100 Queen Street, Glasgow

15th October 2018

Walsingham House

26th October 2018

Hartlepool Offices

13th November 2019

Bass Library , Yale – CT

1st August 2008

Durants School

23rd August 2019

Lidl, Bath

23rd September 2018